maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

Treeniä ja kisailuaPerjantaina oli tarkoitus treenata ihan kunnolla molemmilla koirilla. Ehdin tehdä Essulla vähän edestäkäännöksiä ja takaleikkausta ja Maralla kontaktit, kun Wilma soitti, että hänet pitääkin viedä leffaan aikasemmin. En olisi ehtinyt kunnolla jäähdytellä muuten, joten jätin siihen ja jatkoin treenejä lauantaina.
Lauantaina aloitin Essulla takaaleikkauksilla ja toimivat tosi hyvin. Sitten rengasta yksittäisenä, ensin pari kertaa lelulla vetämällä ja pari lähetystä ja heittopalkka. En voi jättää lelua renkaan taakse, koska Essu karkaa suoraan lelulle suorittamatta estettä ollenkaan. Täytyy siis joko palkata heittämällä tai avustajan kanssa tehden.
Mara pääsi seuraavaksi tekemään muutaman kontaktin ja parit kepit. Sunnuntain kisojen vuoksi en tehnyt enempää. Essulla vielä vähän takaakiertoja ja valsseja u-putkella ja kahdella hypyllä. Hypyt oli vierekkäin ja väliäkin oli jo jonkin verran, kuitenkin Essu suoritti hyvin, eikä tullut hyppyjen välistä yhtään kertaa. Tämä oli ongelma vielä kuukausi takaperin. Lopuksi tehtiin vielä puomin kontaktia. Sain vähän etäisyyttä taas kasvatettua. Toivoisin, että suuntautuisi vielä vähän paremmin suoraan targetille. Katsoo vähän turhan paljon edelleen minua. Tein puomin vielä uudelleen illalla kotona ja teki paljon paremmin kuin hallilla. Täytyy vain jatkaa harjoituksia.
Sunnuntaina oli Janakkalassa Kromfojen järjestämät kisat. Ohjelmassa oli kaksi agi-rataa. Ensimmäisellä radalla lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta syyllistyin tosi typerään helppoon virheeseen. Tein putkelle sokkarin ja pääsin enemmän Maran edelle kun olin odottanut. Tämän vuoksi Mara juoksi hypyn ohin jalkojeni mukana. Olisi vaan pitänyt vähän hidastaa niin olisi ottanut sen hypyn. Perään vielä niin hätäinen korjaus, että sain kiellon vielä seuraavaltakin hypyltä. Tuloksena 10.
Toinen rata alkoi varsin hienosti. Useampi bortsu oli jäänyt haistelemaan lähtöaluetta. Ilmeisesti joku juuri juoksun lopettanut narttu oli startannut. Jätin Maran kauaksi hypyn taakse, mutta nousi heti seisomaan ja haisteli maata. Menin siirtämään vähän eteenpäin lähdössä ja laitoin uudelleen istumaan. Nyt pysyi istumassa , mutta haisteli maata. Menin kahden hypyn taakse ottamaan vastaan ja Mara edelleen haisteli maata. Huusin Mara ja taputin käsiä, Mara edelleen haisteli maata. Jotenkin huuto ja taputus ilmeisesti kuitenkin herätti Maran transsista ja se nosti päänsä maasta, jolloin vapautin sen heti ensimmäiselle hypylle. Ensimmäisen ja toisen hypyn tuli tosi rauhallisella vauhdilla pohtien varmaan olisiko ensin pitänyt käydä naisissa ja vasta sitten mennä rata. Mara päätti sitten just ennen kolmoshyppyä, että kai tässä voi radan ensin juosta ja sitten vasta lähteä naisiin. Videoltakin kuulee, kun jahtihaukku alkaa vastaa tässä kohdin. Muutamaa kaarrosta ja yhtä putkelta vääräänsuuntaan käännöstä lukuun ottamatta rata meni ihan kohtuullisesti, kunhan päästiin käyntiin. Olen tosi tyytyväinen A:n kontaktiin, jonka teki ihan alas asti. Tuo A on ollut aina meille vaikein kontakti, koska vaatii minulta oikean rytmityksen. Täytyy päästää Mara harjan yli ja vasta sitten juosta perään, muuten jää harjalle hidastelemaan. Nolla tulos, mutta sijoitus vasta kolmastoista, mutta useampi sekunti meni tuohon lähtösäätöön ja yhteen vääräänsuuntaan käännökseen, joten ei tästä masennennuta.
Maran rata Janakkalassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti