sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

Essu treeniä, Mara treeniä ja tekniset ongelmat viimein ratkaistu

Viimeinkin tekniset ongelmat on ratkaistu videoiden suhteen. Entinen naapuri ystävällisesti tyhjensi tietsikkani ja ajoi sinne uudelleen tarvittavat ohjelmat ja sai myös HD Writerin asennetua. Nyt siis on mahdollista värittää tätä blogia videoklipeillä. Meinas jo mennä hermot tämän asian kanssa. Joten sain liitettyä Janakkalan kisaradan, jossa Mara aloitti radan haistelemalla, tuonne edelliseen tekstiin
Maanantaina oli vuorossa Essun ja Zipin treenit Korkeavireen hallilla. Tehtiin pieniä ratakuvioita. Ensin takaakierto-twistillä putkeen ja sama myös pakkovalssin kautta. Twistit meni kohtuullisesti siihen nähden, että ongelmana on ollut että Essu tekee hyvin takaakierron ja sen jälkeen kiertää myöskin toisen puolen siivekkeen, eikä suorita hyppyä ollenkaan. Pakkovalsseissa on vielä paljon ajoitusongelmia. En oikein vielä osaa ajoittaa liikkeelle lähtöä. Tehtiin myös pimeätä putkikulmaa ja sen jälkeen leijeröintiä. Putkeen lähti ihan hyvin ja käännös putken jälkeen hyvä melkein luonnostaan, mutta leijeröinti ei sitten onnistunut ollenkaan rytmitysongelman vuoksi. Essu ei oikein rauhoitu vuoroaan odottaessaan vaan räksyttää koko ajan. Tai ei räksytä, kun annan lelun, jota raatelee koko ajan hullun raivolla. Tämän vuoksi oli aivan poikki lopputreenin, eikä mikään oikein onnistunut. Seuraavalla kerralla täytyy laittaa häkkiin rauhoittumaan, kun Zip menee.
Essun treenit Korkeavireessä

Keskiviikkona oli pentukurssin treenit. Pete ei ollut paikalla, joten olin kouluttamassa ja tein vain vähän Essulla ennen kurssin alkua ja sen päätteksi. Takaaleikkaukset ja valssit sujuivat oikein hyvin. Uutena esteenä oli pituus, jonka Essu suoritti hyvin yksittäisenä esteenä, mutta kun otettiin vauhtia putken ja pussin kautta porhalsi kaartaen ohi, vaikka Maria oli palkkaamassa pituuden takana. Muutaman virheen jälkeen ymmärsin laittaa pituudelle siivekkeet, jonka jälkeen tykitti ihan keskelle estettä. Hallin pituuden kulmakepit on todella kapeat metallikepit ja Essu ei vaan tajunnut niiden tarkoitusta. Tarttee jatkaa harjoituksia tämän osalta.

Torstaina oli Maran BAT:n treenit, jotka veti Nina Manner. Kun jätän Maran olkapään taakse, tapahtuu erkanemisreaktio. Eli mitä enemmän käännän vasemmalle, sitä enemmän Mara irtoaa vastakkaiseen suuntaan oikealle. Tämä aiheutti ongelmia keppien avokulmassa. Tein myöhemmin saksalaisella ja rytmitys onnistui paljon paremmin. Muutenkin kaikki ongelmat aiheutuivat rytmitysongelmista. En vaan millään meinaa malttaa odottaa ja ryntään karkuun. Jollain tuo rytmi on veressä, minulla ei...

Lauantaina oltiin Oilin ja Peten kanssa Hollolan hallilla treenaamassa. Ensin tehtiin pimeätä putkikulmaa. Tätä olen treenannut Essulla jo tähän mennessä varmasti enemmän, kun Maralla koskaan. Siitä huolimatta aiheuttaa välillä ongelmia. Ohjauksen pitää olla tosi oikea-aikaista, että toimii. Mara on kyllä tässä niiin paljon parempi. Sain kuitenkin tehtyä tällä kertaa suhteessa paljon enemmän onnistuneita toistoja kuin aikaisemmin.
Rengasta harjoittelin Peten avustuksella yksittäisenä esteenä. En voi jättää palkkaa renkaan taakse, koska Essu karkaa suoraan palkalle, joten vaatii toistaiseksi avustajaa. Tuli useampi onnistunut toisto, vaikka vaihtelin sijoittumistani treenin aikana.
Seuraavana tehtiin puomin alastuloa. Ensin niin, että olin edessä ottamassa Essun vastaan ja palkitsin nokkimisesta. Tämän jälkeen siirryin sivulle, kuitenkin paikalla pysyen vielä. Seuraavaksi pieniä jättäytymisiä, niin että Pete toimi avustajana ja palkkasi ensimmäisen nokkimisen. Tämän jälkeen juoksin ohi ja Pete palkkasi. Hyvin Essu malttoi pysyä kontaktilla. Juoksin vielä vähän ohi ja Pete seisoi hämynä puomin vieressä, mutta ei enää palkannut vaan palasin itse palkkaamaan. Lopuksi vielä ohi, niin ettei Pete enää ollut puomin päässä. Essu malttoi tehdä tosi hyvin. Super-Essu!!!!
Lopuksi kaksi eteenmenoa palkalle.

Essun puomitreeniä

Sunnuntaina oltiin Hollolan hallilla Oilin, Peten, Katjan ja Arjan kanssa. Oili ja Arja tokottivat ulkona ja Peten ja Katjan kanssa treenattiin hallissa. Mara teki ensin puomin ja A:n kontakteja ja muutaman jaakotuksen.
Essulla tein jumppasarjaa. Teki mielestäni oikein hyvin. Katsoin myös telkkarista hidastettuna ja näytti minusta ihan hyvältä. Tämän jälkeen taasen pimeätä putkikulmaa, joka onnistui ihan hyvin. Taisi tulla vaan yksi virhe ja se johtui yllätys, yllätys, siitä että lähdin rynnimään sivuttaisliikkeeseen liian aikaisin.
Lopuksi tehtiin Oilin suunnittelema siivekeharjoitus, jossa tehtiin ohjauksia kolmen siivekkeen ympäri. Oli taas ihan älyttömän vaikeaa, kun olisi itse pitänyt malttaa tietyissä paikoin odotella koiraa ihan kunnolla. Sylkkärit meni surkeasti, kun en malttanut vetää Essua tarpeeksi pitkään. Täytyy pyytää Wilmaa hankkimaan äidille "maltti" äitienpäivälahjaksi vai olisiko vähän liikaa toivottu kuitenkin. Hyvä treeni, täytyy ottaa joskus uudelleen.

Essun treeniä sunnuntailta

7 kommenttia:

 1. No nyt on hienoa, kun saa noita videoita tiirata, jeeee!

  VastaaPoista
 2. Paitsi missä on äänet?:))

  VastaaPoista
 3. Moikka ! Olit sitten deletoinut perkeleen erään videon lopusta. :) Kiva katsoa treenejä videoina.

  VastaaPoista
 4. Tässä tapauksessa, ehkä hyväkin että puuttuvat jää kirosanat ja waut kuulematta. Tutkin asiaa ei oikein taas hajua missä vika.

  VastaaPoista
 5. En nyt oikein jaksanut julkista nöyryyttämistä. Jos olisin laittanut sen siiveke treenin kokonaisuudessaan, se olisi ollut nöyryystä parhaimmillaan

  VastaaPoista
 6. Essulla oli hienot treenit tänään. Draivi lupaa hyvää jatkossa.

  VastaaPoista
 7. Upea pieni Essu!!!! Sehän on todella taitava.

  VastaaPoista