torstaina, toukokuuta 13, 2010

Treeniä, extreme makeover, tuplanolla ja frisbee-kurssi

Keskiviikkona oli penturyhmän treenit. Peten puolella tehtiin twistiä ja pakkovalssia. Pakkovalssi onnistuu tosi hyvin. Twistissä aiheuttaa ongelmia vauhti, kun ilman rimaa Essu tulee tosi nopeasti takaakierrosta yli. Täytyy varmaan vaan palkata lelulla hypyn yli vievään käteen ja yrittää kokonaisuudessaan vasta rimojen kanssa. Oilin puolella oli kavennettu kujakeppejä aika paljon. Tehtiin umpikulmasta sisäänmenoa ensin pelkiltään ja sitten putken kautta. Ei tullut yhtään virhettä, JEE :) Lisäksi tein pari rengasta yksittäisenä esteenä ja pimeää putkikulmaa.
Perjantaina matkattiin Hannalle ja Pekalle, jossa molemmille koirille tehtiin muodonmuutos trimmauksen muodossa. Essulle löytyi jalat, kun kuorittiin kunnolla karvaa pois. Suuret kiitokset vielä Hanna!

Lauantaina kisattiin JAU:n kisoissa Maran kanssa. Olin ilmoittautunut kaikille kolmelle agilityradalle. Ensimmäisellä radalla tippui heti ensimmäinen rima, mutta yritin jatkaa ihan kunnolla loppuun asti. Radan loppupuolella oli hankala kohta, jossa puomin alla oli putki. Hankaluudet alkoi jo vähän aikaisemmin, kun meinasin törmätä tuomariin A-esteen jälkeen. Puomille meno ei onnistunut kun Mara lähti ensin hakemaan keppejä, enkä saanut siitä enää lähtemään puomille vaan meni putkeen. Nämähän ei normaalisti ole Maralle vaikeita, kun sillä on tapana aina hakea kontakti, jos mahdollista. Lopussa Mara vielä hyppäsi vinoon maalihypyn ja laskeutui leuka edelle hiekkakentälle. Leuasta tuli vähän verta, kun pieni kivenmuru vähän raapaisi sitä, mutta oli muuten ihan kunnossa onneksi. Toinen rata meni ihan hyvin, puomin meni vähän kontrolloimatta läpi vaikka ottikin kontaktin ja tämä aiheutti sen , että seuraavana olleeseen keppien avokulmaan meni aikamoisen kaarroksen kautta. Tuloksena kuitenkin nolla ja neljäs sija.
Kolmannella radalla alku meni tosi hyvin, mutta puomin jälkeen meinasi tulla ongelmia, kun loistavan puomin jälkeen kehuin Maraa ja se tuli minua kohti hakemaan palkkaa ja sain viime hetkellä käskytettyä hypylle. Rytmi katosi vähäksi aikaa, mutta sain seuraavan putken jälkeen taas vähän siitä kiinni. Välistavedon tein liioitellen, kun rupesi tuplanollan mahdollisuus vähän painamaan takaraivossa. Ennen loppusuoraa vielä turhan pitkä kaarros putken jälkeen, mutta nolla tuli ja sijoitus seitsemäs. Tärkeintä tietenkin saatiin tupla, jota meillä ei vielä ollut.

Maran nolla radat

Sunnuntaina oltiin koko päivä KKK:n järjestämällä Dog Frisbee-kurssilla. Kurssi alkoi aamulla kello kymmenen ja pienen aloituspuheen jälkeen siirryttiin ulos harjoittelemaan frisbeen heittoa. Harjoiteltiin neljää erilaista heittotapaa aina lounasaikaan asti. Lounaan jälkeen aloitettiin harjoittelu koirien kanssa. Aluksi testattiin koiran leikkimistä ohjaajan kanssa ja tästä Essu suoritui varsin mallikkaasti. Samanlaista taistelutahtoa ei monelta löytynyt. Leikkiminen tehtiin siis omilla leluilla ja sen jälkeen alettiin leikittämään koiraa frisbeellä. Essu otti vähän turhankin syvän puruotteen frisbeestä ja sai kurssilta saadun harjoitusfrisbeen hetkessä käyttökelvottamaksi. Frisbeeharrastajan tarvikepakkiin, kun kuuluu hiekkapaperia tai viila, jotta frisbeen reunasta saa hiottua pahimmat hampaanjäljet pois, ettei koiran suu vahingoitu sen ottaessa kiekkoa kiinni. Essu jahtasi ihan innokkaasti frisbeetä, mutta ongelmia aiheutti, että homma olisi pitänyt tehdä Wilman kanssa ja varsinkin väsyessään Essu tuli aina minun luokse. Tämä tietysti vähän harmitti Wilmaa. Kurssilta tarttui mukaan muutama vähän enemmän kulutusta kestävä kiekko, joten katsotaan miten Wilma jaksaa treenailla. Harjoittelu on kuitenkin suurelta osin heittoharjoittelua ilman koiraa. Ymmärrettävää tietysti, kun heiton pitäisi olla hyvä, että koiralla on mahdollisuus kiekko kiinni saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti