torstaina, toukokuuta 13, 2010

Paskaohjaajan paluu ja Maralle toinen tuplanolla
Maanantaina oli Korkevireen treenit ja eivät menneet taaskaan ihan putkeen. Kuviona oli putken jälkeen neljä hyppyä rivissä ja niitä olisi pitänyt tehdä niin kuin serpentiiniä. Essu pienenä koirana kääntyi tosi näppärästi aina hyppyjen välistä. Rytmitys oli tosi vaikeaa, kun periaatteessa oli kiire kun ei ollut kuin ponnistuspuomit. Kiire aiheutti ryntäämistä, joka ei edesauttanut oikeaa rytmiä. En viitsi jäädä tätä asiaa märehtimään, mutta ei nyt vaan oikein sujunut. Toisena treeninä oli putken kautta hyppyneliössä tehtävät välistävedot. Onnistuivat toiselta puolelta ihan ok ja toinenkin puoli toimi, kunhan sai Essun kääntymään putkelta riittävän nopeasti ensimmäisen hypyn taakse, sitten muutkin toimivat.

Kävin keskiviikkona pikaisesti Hollolan hallilla treenamassa tuota maanantaina tehtyä serpentiiniä. Laitoin hyppyjen väleihin siivekkeet estämään Essun hyppyjen välistä tuloa. Näin sain kolme ensimmäistä onnistumaan oikein hyvin, kun pystyin keskittymään ohjaukseen miettimättä pysyykö oikealla puolella esteitä. Viimeiselle hypylle tuli ohituksia, mutta lähinnä siksi että yritin kaivella lelua taskusta heitettäväksi. Samalla sain Essua vähän väsyttettyä, kun se tuli kisaturistiksi P-Haun Pennalan hallilla järjestettyihin kilpailuihin. Mara oli ilmoitettu molempiin kisoihin, jotka olivat agilityratoja. Tuomarina toimi Anne Viitanen.
Ensimmäisellä radalla oli vähän tuuriakin mukana, koska Mara tuli tosi vinosti sekä kakkos- että kolmoshypylle. Rimat vähän kolahtivat, mutta pysyivät kannattimillaan. Olin kuullut, että ennen keinua oli tullut ohituksia, joten otin vähän liiankin pitkään haltuun siellä. Putkelta oli korjattava linja renkaan kautta puomille ja jäin korjaamaan vähän liiankin pitkäksi aikaa, joten oli jäljessä puomin päässä. Mara teki hienon puomin, mutta aikaa paloi kun joutui odottamaan minua. Makseilla oli tullut eniten  virheitä A:lla, jonka alla oli putki. Päätin luottaa pelkkään lähetykseen, vaikka töppäsinkin tuollaisen kohdan lauantaina Jaun kisoissa. Hyvin Mara menikin suoraan ja jatko ok, mutta viimeisellä kolmella hypyllä tein väärän ohjaus valinnan. Olisi pitänyt tehdä valsseilla, niin olisi varmasti ollut nopeampi, viimeisen hypyn Mara ottaa todella vinoittain. Ihme, että rima pysyi ylhäällä. Sijoitus nollalla toinen.
Toisella radalla pari ensimmäistä käännöstä valui pitkäksi, mutta vauhti pysyi kyllä hyvin yllä niissä. A:n jälkeen taas vähän liikaa jäljessä, joten Mara ei lähtenyt ihan suoraan hypylle. Viimeiset kolme hyppyä menivät vähän huonolla rytmillä , kun otin haltuun liikaa putken jälkeen ja ryntäsin sitten liikaa eteenpäin, jolloin Mara hyppäsi liian pitkälle ja suorittaa toisen hypyn ihan reunasta tehden ysikympin kulman. Kun voisi tulla oikealla rytmillä ihan suoraan hypyltä toiselle. Joka tapauksessa nolla tältäkin radalta ja toinen sija ja toinen tuplanolla vajaan viikon sisällä. Muutenkin Maran viimeiset kisat ovat menneet mallikkaasti. Viimeisistä kuudesta kisasta yksi hylly ja viisi nollaa. Super-Martti!!!!

Maran radat P-Haun kisoissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti