keskiviikkona, huhtikuuta 07, 2010

Pääsiäistreenailua ja kisailua

Torstaina käytiin Peten ja Oilin kanssa Pennalassa treenaamassa. Tehtiin pentukurssin kotiläksyjäinä olleita kujakeppejä, sylkkäreitä ja lisänä vähän takaaleikkauksia. Treenin lopuksi otin muutaman eteenmenon koko hallin pituisella vauhtisuoralla.

Perjantaina oltiin Oilin ja Zipun kanssa Pennalan hallilla. Aloitettiin hyppytekniikkatreeni pienellä okserilla. Essu lähtee ihan hyvin palkalle, mutta täytyy kuvata videolle, ei oikein ehdi nähdä mitä suorituksessa tapahtuu. Tuntui jotenkin, että roikottaa takajalkojaan. Essu ei tietenkään voinut jäädä Zipua huonommaksi, joten kokeiltiin miten A-esteen kiipeäminen sujuu. Essun mielestä Mount Everstille kiipeäminen ei ole mikään ongelma, jos sinne johtavalla polulla vain on riittävästi jauhelihapihvinpaloja. Kontaktitreenit on vielä ihan kesken, joten A jää unholaan vielä joksikin aikaa. Suurin ongelma Essun kanssa treenatessa on ollut paikalla pysymättömyys. On hirveän vaikea aloittaa ohjaaminen, kun koira pyörii ja räksyttää jalan vieressä. Oilin ystävällisellä avustuksella saatiin tuota asiaa menemään monta askelmaa eteenpäin. Treenattiin hallin viereisellä kentällä ja pääsin poistumaan jo 15 metrinkin päähän. Olin vaan ollut lepsu, enkä ollut riittävän jämäkästi Essua käskyttänyt. Huh, tämä helpottaa yksin treenamista oleellisesti.

Lauantaina kävin pikaisesti Hollolan hallilla treenailemassa. Harjoittelin takaakiertokahdeksikkoa kahden siivekkeen välillä. Meni ihan hyvin, kun rytmitys oli oikea. Edellisen kerran karkasin liian aikaisin liikkeelle ja loppujen lopuksi sain kieltoja aikaiseksi kun oma liikkumistila vaan loppui. Tein sylkkäreitä kahden putken välillä ja lopuksi vähän paikallaolo treeniä.


Sunnuntaina oli kisaamassa Maralla HAU:n kisoissa Purinalla. Talven hallissa mattopohjalla treenaminen näkyi suorituksissa, kun päästiin maapohjalle ja "lentokentälle". Rytmi oli ihan kateissa!!! Ihan kuin ei olisi koko talvena treenannut ollenkaan. Tuloksena 25 virhettä, joka on aika harvinainen tulos. Yleensä jos radalla tulee noin paljon virheitä, niin sieltä vielä jossain vaihessa tulee hylkykin. Lisäksi 2 hylkyä, tarttis varmaan alkaa vähän enemmän kisaamaan ja aika pikaisesti. Positiivisena voi mainita hienot puomit ja yksi hyvä avokulman haku kovasta vauhdista.


Maanantaina käytiin Oilin, Peten ja Zipun kanssa Hollolan hallilla treenamassa. Oltiin ihan pro:na liikkeellä. Siis videoitiin hyppytreenejä. Essu teki ensin jumppasarjaa, niin että rimat oli siivekkeen kannattatimien päällä. Alkuun kolisteli aina jotain rimaa, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi sujumaan. Lisäksi videoitiin yksittäistä hyppyä. Tehtiin myös sylkkäritreeniä kahden putken välillä ja Essu tulikin hyvin kättä kohti kunnes vapautin sen putkeen. Itsellä meinasi vaan tulla hätähousuun, ettei malttanut vetää tarpeeksi pitkälle, kun piti vanhasta muistista tehdä mahdollisimman lyhyt tie. Putkelta tehtiin muutama ohjaavaan käteen palkkaus. Oilin mielestä ei-ohjaava käsi viipotti liikaa, mutta on niin vaikeaa juosta käsi housun saumassa. Takaaleikkaus treeniä tein kolme kertaa kahdella hypyllä ja putkella. Näistä viimeinen kerta meni tosi hyvin, joten lopetin siihen. Lopuksi tein U-putkeen pimeätä putkikulmaa, joka on osoittautunut kaikkein vaikemmaksi harjoitteeksi tähän mennessä. Läheltä onnistuu hyvin, mutta kauempaa tulee ongelmia, kun koira ei nää minua ja minä en nää koiraa, joten ajoitus on todella vaikeaa. Tuloksena hienoja putken molempien päiden ohituksia, joita en Maralla saisi ikinä onnistumaan. Kerran Essu myös hyppäsi putken yli suoraan luokseni.

Treenin jälkeen mentiin meille päiväkahville ja yritettiin analysoida hyppytekniikkaa. Video oli surkuhupaisaa katsottavaa, kun yritin pitää Essua paikallaan ponnistuspuomin takana. Essu on liukas kuin saippua ja karkailee herkästi, joten pidin sitä aika ylhäältä kaulan kohdalta kiinni. Videolla näyttää siltä, että kuristaisin sitä kurkusta molemmin käsin. Jumppasarjalla hyppääminen parani koko ajan ja ainakin analyyttisen raatimme mukaan yksittäinen hyppy näytti ihan hyvältä. Pimeän putkikulman harjoituksen kohdalla Pete totesi, että tässä mietitään voiko koira hypätä 20 sentin hyppyjä, mutta kun se hyppää huomattavasti korkeamman putken yli, ei se aiheuta mitään kauhistelua. Veli todisti asiaa...


Tiistaina Oili sai minut houkuteltua treenaamaan Hollolan hallille. Tein muutaman takaaleikkaus treeniä kahdella hypyllä ja leikkaus toimi tosi hyvin. Lisäksi tein vähän takaakiertoja pitkältä matkalta. Lopuksi harjoittelin muutaman kerran poispäin käännöstä ilman esteitä.

2 kommenttia: