torstaina, huhtikuuta 08, 2010

Eteenmenoa ja keinuheijausta

Eilen oli kolmas kerta Peten ja Oilin vetämällä pentukurssilla. Ennen kurssin alkua ehdin tekemään tehokkaan pikkutreenin Maralla. Tein parit jaakotukset, niisto-sokkarit, sylkkärit ja poispäinkäännökset. Tietysti muutama A:n kontakti lopuksi.

Essulla tehtiin Peten puolella eteenmenoa hyppy-suoraputki-hyppy yhdistelmällä. Ensin pari kertaa näkyvälle palkalle ja sitten myös ilman sitä. Hyvin Essu eteni koko linjan suoraan vaikka tein samalla sivuttain irtoamista. Kokeiltiin suoran päähän myös kerran ennakoivaa käännöstä ja kääntyi tosi näppärästi, vaikka tarkoituskaan ei ollut tehdä kovin tiukkaa käännöstä. Peten kanssa treenattiin myös takaakiertoja. Essu kiertää hyvin, mutta minulla tahtoo olla tapana käyttää vähän liikaa käsiä takaakierron ohjauksessa, enkä malta pitää rintamasuuntaa kohti hyppyä tarpeeksi kauan. Kuin tein takaakierron perään valssin onnistui paremmin. On se vaan niin vaikeaa pysyä rauhallisena huitomatta!

Oilin kanssa treenattiin U-putki-kujakepit-hyppy kuviota. Oili palkkasi hypyn taakse. Tein ensin pari ihan suorille kepeille ja sitten toisen putken pään kautta avokulmaa ja lopuksi yksi umpikulma. Essun itsevarmuus on kasvanut kepeillä hyvin ja kipittää niin kovaa kuin töppöjaloillaan pääsee. Kesti hyvin sivuttaisirtoamisenkin kepeillä. Jee, ei yhtään virhettä kepeillä tänään!!!

Keinulle Essu tuli namikäden perässä, eikä Oilin yrityksistä huolimatta heijauksesta välittänyt yhtään. Ihan sama kuinka paljon heiluu, kunhan saa mahan täyteen jauhelihapihviä.

Lopuksi testattiin puomin alastuloa. Essu nokki alustaa innoissaan. Nyt kun paikallaolo on paremmin hallussa keskitytään tämän harjoitteluun kotona. Raahasin jo Herralasta puomin alasmeno-osan kotiin, joten kunhan lumet sulaa pääseen treenamaan omalle takapihalle. Siihen asti Essu nokkii pyyhkeellä päällystetyn pahvilaatikon päältä.

Olin todella tyytyväinen Essun asenteeseen työntekoon. Essu keskittyy tekemiseen täysillä, eikä häiriinny millään lailla vaikka vieressä verkkoaidan takana joku muu treenaa samanaikaisesti. Tässä suhteessa nuoreen Maraan verrattuna varsinainen unelma.

2 kommenttia:

  1. Minäkin löysin tieni tänne :)

    Upea blogi! Olispas kiva nähdä Essun aksaa livenä! :) Terkkuja sinne!!

    VastaaPoista
  2. Videota tulossa, heti kun löydän jostain HD Writerin. En saa sitä ennen ajettua videoita tietsikalla. Terkkuja sinnekin!

    VastaaPoista