sunnuntaina, joulukuuta 05, 2010

Rytmi ei-veressä ja flippi, muttei floppi

Alkuviikon pakkasten vuoksi vapaatreeni jäi yhteen kertaan keskiviikolle. Tein keppien umpikulmaa kahdella alkuohjurilla yhden hypyn kautta. Onnistui ihan hyvin, kun ensin näytin kertaalleen Essulla missä kepit on. Lisäksi tein keinua, joka on vieläkin ihan liian hidas, vaikka laitoin pihviä alastulolle. Täytyy yrittää pitää pää kylmänä tuon keinun kanssa, eikä tehdä siitä turhan suurta numeroa. Kai se jossain vaiheessa taas nopeutuu. Ärsyttää vaan kun se oli jo ihan hyvässä kuosissa, mutta keinun sivuttaisheilautus sai herneen Essun nenään aika syvälle.
Torstaina oli BAT:n treeneissä kouluttajana Soile Lahti. Rata oli mukava ja sangen tekninen. Minulla oli selkeästi ihan kauheita rytmitysongelmia. Sain kyllä radan tehtyä kokonaan läpi pätkissä, mutta tuli tosi paljon virheitä. Keppikulma oli samanlainen kuin mitä oltiin edellisenä päivänä harjoiteltu. Nuoren koiran kokemattomuus tuli tässä vähän esille. Essu lähti koko ajan tekemään keppejä yhden sivuttaishypyn kautta, mitä ei olisi pitänyt tehdä. Kertaalleen kun taas näytin missä kepit on lähti tekemään ihan hyvin. Keppien päässä piti tehdä poispäinkäännös, jota ei olla tehty vielä kertaakaan. Kääntyi ensimmäisellä yrityksellä hyvin, mutta en jatkanut ohjausta ja Essu ei mennyt pussiin. Soile palkkasi muutaman kerran kännöksestä ja tämän jälkeen sain onnistumaan myös pussin, jonka jälkeen palkka. Radalla oli putki puomin alla molemmissa päissä. Nämä putki-kontakti erottelut on vielä kokonaan treenamatta, joten eivät toisessa päässä sujuneet ja Essu livahti joka kerta putkeen. Sain onnistumaan kerran kun kävin vähän taputtelemassa puomia. Toisessa päässä sain vedolla vietyä kertaalleen myös puomille. Lupasin Soilelle kuunnella rytmikästä musiikkia ennen seuraavia treenejä, että ensi viikon treeneissä rytmitys toimisi vähän paremmin.
Sunnuntaina oli Teemun kurssi BAT-hallilla. Teemu on ehdottomasti yksi mun suosikkikouluttajista. Kepit oli radan alussa kolmantena esteenä ja kulma oli sellainen mihin ei olla vielä treeneissä päästy. Kokeilin ohjureiden kanssa ja sain jotenkin onnistumaan kerran. Jos tätä olisi yritetty treenin loppuvaiheessa niin olisi voinut onnistua, mutta alussa oli ihan mahdoton tehtävä. Essu kävi kuuma kuin hellankoukku ja ennakoi keppiohjauksessa ja juoksenteli ihan mihin väliin sattui. Ei jääty junnaamaan tähän, kun tiedossa oli että ei ollut vielä ihan hallussa. Treenissä oli paljon ennakoivia valsseja ja ennakoinnit onnistuivat ihan kohtuullisesti. Ennen ensimmäistä pituusestettä piti tehdä flippi. Anjan koulutuksessa oli puhetta, että flippi alkaa ihan kuin tekisi valssia ja sitten vaihdetaan toiseen käteen. Jotenkin tämä on helpottanut minua mieltämään flipin ohjausta. Anjan ja tämän päivän treeneissä flippi onnistui joka kerta. Flipistä vain jäi vauhti päälle ja pituuden jälkeinen ennakointi oli myöhässä. Viskileikkausta treenattiin ihan yhden hypyn kanssa, kun sanoin Teemulle, ettei ole ihan hallussa. Teemu palkkasi pallolla ja saatiin onnistumaan. Tosin tämä aiheutti sen, että myöhemminkin radalla Essu pyrki sinkoilemaan ohjauksessa huolimatta Teemun suuntaan. Katja naureskeli, että kun jätin Essun pituuden taakse, sen ilmeestä näki heti, ettei aikonut tyhmiä väliesteitä suorittaa vaan juoksi suoraan Teemun ja palkan luokse. Pussi A-esteen alla ei onnistunut eka kerralla. Essu ensin vähän kyttäsi Teemua ja loppu meni kokemattomuuden piikkiin. Renkaalle Essu tuli sivusta ja teki pari virhettä, jonka jälkeen Teemu palkkasi pari kertaa renkaan taakse onnistuneista suorituksista. Essu tajusi tosi nopeasti ja teki renkaan oikein lopputreenin ajan.  Radan loppuosassa harjoiteltiin ennakointia pituuden takaaleikkauksessa. Olen aina ollut ihan superhuono leikkauksissa , mutta nyt vähän lamppu syttyi tämänkin asian suhteen ja saatiin muutama ihan onnistunut leikkaus aikaiseksi. Radalla oli yhteensä 30 estettä ja päästiin esteelle 26 asti, joten olen tosi tyytyväinen. Teemun mielestä Essu on mennyt edelleen eteenpäin ja siitä näkee, että sen kanssa on tehty töitä. Olen tyytyväinen treeniin, turhaa höseltämistä ei ollut ihan hirveästi. Pakko mainita vielä lopuksi, että Katja teki Kokon kanssa ihan superhienosti koko 30 esteen radan kaksi kertaa peräkkäin hienoilla nollilla läpi. Supersiistiä :D
Essu Teemun kurssilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti