maanantaina, joulukuuta 13, 2010

Baby steps

Kesää ja lämpöisiä ilmoja odotellessa


Keskiviikkona käytiin Hollolan hallilla pikaisesti tekemässä muutama puomi kohtuu nopeilla vapautuksilla ja vähän keppien umpikulmaa. Lopuksi tehtiin murheenkryyni keinua, joka on edelleen ihan hemmetin hidas. Lopun tekee hyvin, mutta keskikohdan jälkeen hidastuu ihan superpaljon. Malttia tarvittaisiin, kun meinaa mennä hermot tuon asian kanssa. Ehkä joulupukki tuo sitä tänä vuonna, kun oli toiveena jo viime vuonna, vaan ei toteutunut.
Torstaina oli ryhmätreenit BAT-hallilla kouluttajana Soile. Olin jo ennen kuutta paikalla, kun Hanna lupautui tulemaan trimmaamaan Essun. Tulipa taas siisti Flip. Hanna kehui, että Essulla on ihan hurjan hyvä turkki. Molemmilla mun koirilla on hyvät turkit ja siitä huolimatta en meinää saada niitä ajoissa trimmattua. Treenirata oli ekalla ryhmällä vähän eri kuin meidän ryhmällä, mutta kun olin tutustunut jo aikaisempaan tein osan ekan ryhmän treenistä ja osan oman ryhmän treenistä. Radan alkupuolella oli yksi viskileikkaus paikka ja tehtiin tätä muutama kerta niin, että Soile palkkasi Essun leikkauksen jälkeen. Yksi "väärään"putken päähän vienti tuotti aluksi ongelmia, kun käänsin Essua aina liian myöhään hypyn jälkeen, jonka vuoksi otti ensimmäisen putken pään. Otin pallon käteen ja palkkasin hypyn jälkeen ennen putken päätä. Jotenkin lelu kädessä ohjauksestakin tulee yleensä tarkempi ja sain onnistumaan muutaman kerran tosi hyvin. Putkelta jatkettiin kepeille, jonka jälkeen oli takaakiertohyppy. Tuohon kohtaan minulle tuntui parhaalta ohjaukselta saksalainen. Pari ensimmäistä kertaa hätäilin takaakierron jälkeen ja Essu kiersi koko hypyn sitä suorittamatta. Hiven rauhallisuutta auttoi ja sain onnistumaan saksalaisen hyvin. Radan lopussa lähdettin puomilta sivuun parille hypylle ja siitä välistäveto ja irroitus putkeen ja loppuhypylle. Otin puomilta sivuttain irti ja tein toisella hypyllä sylkkärin. Sylkkäri onnistui ihan hyvin, mutta unohdin katkaista koiran linjan, joten välistäveto jäi tekemättä. Toisella yrityksellä vähän päättäväisyyttä peliin ja välistävetokin onnistui. Oikein hyvä treeni. Puomilla Essu oli normaalia hitaampi. Johtui luultavasti edellisen päivän keinutreenistä. MURR!

Lauantaina päätiin pureutua kontaktien markkereiden hävitysongelmaan ihan tosissani ja keinun hitauteen. Rakensin idioottiringin pentupuomin ympärille parista mutkaputkesta ja parista hypystä. Otin päätyputken ja hyppyjen ja toisen päätyputken kautta vauhdin puomille ja laitoin ekalle rundille pelkän herkun ilman markkeria. Vapautin kohtuullisen nopeasti ja vedin toisen rundin perään ja jättäydyin tarkoituksella reilusti jälkeen puomilla ja juoksin vasta lopussa ohi. Essu tuli hyvään paikkaan molemmat tassut maahan, kehuin ja vapautin pallolle. Tein vielä toisen kerran samalla lailla ja meni ihan hyvin ilman markkeria. Tein terapialuontoisesti Maralla samaa treeniä. Maran puomi on vaan niin huippu. Kun lähetän puomille voin juosta vaikka hallin toista päätä kohden ja Mara tekee puomin hemmetin nopeasti ihan loppuun asti. Ohijuoksemisen kontakteilla saa opetettua kohtuullisen nopeasti, mutta kymmenen metrin jättäytymisen ja samalla sivuttainirtoamisen tekeminen ei onnistu ihan yhtä helposti. Mara on näissä ihan SUPER! Täytyy ilmoittaa Mara kisaamaan johonkin tammikuussa. Vauhtia ja intoa tuntuu olevan vanhallakin miehellä.
Tein Essulla vielä muutaman keppien avokulman putken ja hypyn kautta. Sujui ihan OK:sti. Lopuksi tein keinua niin, että jäin Essun vierelle ja vedin sen nami nenässä sen hidastus kohdan yli. Lopun teki sitten itsenäisesti markkerille. Toistin muutaman kerran ja tein sitten vauhdilla putken ja hypyn kautta. Essu teki mielestäni paremmin, kun edelliskerralla, muttei se vieläkään mikään supernopea ollut.

Sunnuntaina kävin pikaisesti tekemässä samaa idioottirinkiä puomille ja sujui ihan mallikkaasti. Essu jäi kerran yhden askeleen päähän, mutta korjasi kun jäin vaan odottamaan enkä antanut uutta käskyä. Keinua tein muutaman kerran nami kädessä ja sen jälkeen muutaman kerran putken takaa. Ei vieläkään mikään supernopea, mutta Essu yritti muutaman kerran karata keinulle ilman lupaa, joten ehkä nopeuskin kasvaa  vauvan askelin. Maltti, missä mun maltti taas piileskelee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti