keskiviikkona, lokakuuta 20, 2010

Flippi, floppi ja tyttö, joka näki valon

Perjantaina Korkeavireen treeneissä oli tehty mukava rata, joka piti tehdä ensimmäisellä kerralla pelkillä takaaleikkauksilla ja toisella rundilla valsseilla ja viimeisellä kerralla sai ohjata molempia sopivasti yhdistelemällä. Takaaleikkaukset ei ole ikinä kuuluneet vahvuuksiini. Pystyn kyllä yhden tekemään, mutta useampi peräkkäin ei vaan oikein onnistu. Lisäksi sekä Mara, että Essu hidastuvat, jos useita leikkauksia tulee perättäin. Valsseilla meni hyvin, kun sain muutamassa kohtaa rytmityksen oikeaksi. Essu irtosi tosi hyvin sivussa olleelle hypylle, joten ehdin tehdä seuraavan hypyn taakse valssin kohtuullisen hyvin valmiiksi. Hyvä sivuttaisirtoaminen oli minulle iloinen yllätys:D

Lauantaina oli vuorossa Jänesniemen Elinan vetämät treenit. Treenien teema oli perusohjaukset. Radalla oli paljon päällejuoksuja ja sen lisäksi valsseja, takaakiertoja ja niistosokkareita. Nämä sujui ihan ok:sti. Päällejuoksut sujuivat huomattavasti paremmin kuin Teemun treeneissä, joten ehkä jonkinlaista kehitystä on tapahtunut.
Sunnuntaina oli tekniikkapäivä ja ensimmäistä kertaa tuntui, että Essulle ja minulle vaikeita asioita oli yhdelle treenikerralle vähän liikaakin. Radan alkupuolella oli A, jonka alta meni putki. Essu on tehnyt vasta muutaman viikon Aata radalla, joten putki-kontaktierotteluja ei olla vielä ehditty tehdä ollenkaan. Tähän kun lisättiin se, että ennen Aata piti tehdä flippi, joka on minun kordinaatiolleni ihan liikaa, niin Essu oli niin putkessa joka ainoa kerta. Lopulta Elina meni putken pään eteen seisomaan ja Essu juoksi putken ja Aan väliin jääneestä 10 sentin aukosta Aan alle. Taisin saada kertaalleen onnistumaan koko treenin aikana. Toinen suuri ongelma paikka oli muurin takaakierto, josta käännettiin tiukasti takaisinpäin valssilla. Ensin Essu räsäytti muurin palikat alas ja sen jälkeen en saanut Essua mitenkään lähtemään muurin taakse. Tai siis lähti se sinne taakse, mutta juuri kun olisi pitänyt hypätä muuri kääntyikin ihan lantin päällä ympäri ja tuli takaisin sieltä. Tietääpähän mitä pitää vielä harjoitella. Minulle on tosi vaikeita kaikki sellaiset ohjaukset, jossa käännytään ei-valssin suuntaan. Olen valssannut niin paljon, että joudun joka kerta tälläisissä ohjauksissa miettimään kumpaan suuntaan pyörähdän ja sitten olen jo myöhässä tämän mietintätuokion vuoksi.  Tosi hyvä koulutus, vaikka sunnuntai flopattiin ihan kunnolla. Olin vaan tosi huono.

Tiistain vein Wilman tuomarikoulutukseen ja menin odotellessani Hollolan hallille treenaamaan. Tein molemmilla koirilla vähän kontakteja ja treenasin Maran kanssa twistejä, niin että keskityin ottamaan niitä pitkiä harppomisaskelia, enkä tikuttanut pienillä lyhyillä askelilla. Olihan vaan ihan kauhean vaikeaa. Laitoin keppeihin ohjurit ja kokeilin lähetyksiä putken ja hypyn jälkeen. Halleluuja, ihme on tapahtunut Essu näki valon ja teki kaksi kertaa kuuden sarjat kepeille ilman yhtään pummia. Olin tyytyväinen siihen, että lähti käskystä suoraan kepeille, eikä katsellut yhtään sivuilleen. Samoin lopussa heitin pallon piilokädestä ja Essu jatkoi suoraviivaisesti matkaa. Lähestymiset olivat helppoja, mutta kokeilin lopussa reilua ohi juoksua ja hyvin pysyi kepeillä siitä huolimatta. Super-Essu :D

Tänään käytiin hallilla ottamassa vain muutamat kepit. Olihan pakko käydä kokeilemassa oliko eilinen vahinko. Wilma oli myös kuvaamassa, joten sain muutaman suorituksen nauhalle. Tein vain pari kertaa putkelta ja pari kertaa hypyn takaa. Hyvin teki edelleen, tosin mielestäni eilen viimeiset toistot olivat hivenen nopeampia, kun tehtiin useampi toisto peräkkäin, niin rytmitys parani koko ajan. Nyt vain eletään toivossa, että lamppu ei heti sammu, kun se viimein saatiin syttymään.

Muutamat Essu kepit

2 kommenttia: