perjantaina, lokakuuta 08, 2010

Teemun tehoviikonloppu ja toivoa ja toivottomuutta

Tehoryhmän ensimmäiseen koulutus viikonloppuun tuli kouluttajaksi Teemu Linna. Kaksi päiväinen kurssi oli tosi hyvä, Essu oli hyvä ja minä välillä ihan supersurkea, välillä ihan ok. Kurssilta jäi vikalistalle tekniikoiden tarkempi ohjaaminen. Essu hakee herkästi esteille, joten täytyy palkata pallolla myös noita lähelle tuloja ja irtoamisongelma nyt oli jo tiedossa ennestään. Alussa kun en ollut ihan varma säädin ja sähläsin ihan kauheasti, mutta lopulta kaikki kohdat saatiin tehtyä. Ohjaus rauhoittuu, kun tiedän mitä teen ja vastaavasti huononee kun olen epävarma. Kuitenkin Essu suoritti ihan hyviä pätkiä radasta molempina päivinä. Tuollaiselle möllikoiralle se oli ihan kelpo suoritus.

Aalla ilmeni vähän ongelmia ja Essu hidastui siinä tosi paljon. Hollolan hallilla käytiin Oili kanssa vähän miettimässä mitä asialle kannattaisi tehdä. Jotenkin Essu ei arvosta markeria tarpeeksi, joten vastoin kaikkia markkerikoulutuksen sääntöjä löin pienen palan herkkua markkerin päälle ja alkoi heti pelittää paremmin. Laitoin palkkaa satunnaisesti, en siis joka kerta ollenkaan.
Kepit vaan aiheuttaa edelleen ongelmia. Kotipihassa sujuu jo ihan hyvin niin että alussa ja lopussa on kaksi kirkasta ohjuria. Hallille otin omat ohjurit mukaan ja aukaistiin kujaa vähän helpottamaan suoritusta. Eka rundi meni vielä ihan ok, mutta jälkimmäisellä ei sitten enää onnistunutkaan ollenkaan. Sanoin Oilille, että tällä vauhdilla kepit saattaa olla valmiit vuonna 2015. Treenien jälkeen hain Wilman kotoa hallille. Wilma on päättänyt kisata Maralla ensi kesän nuorten avo-SM-kisoissa ensi vuoden agirodussa. Harjoiteltiin ihan helppoa rataa ja valssauksia, jotka ovat usein oiken käypäisiä ohjauksia Maralle. Treeni sujui hyvin, Mara liikkui ihan ripeästi ja valssien suunnatkin olivat oikeat. Wilma kesti jopa kommenttini ihan hyvin :D

Seuraava päivän suunnattiin Oilin kanssa uudelleen tekemään keppi ja kontaktitreeniä. Nuorten koirien kanssa on kyllä tosi ihmeellistä tämä oppiminen. Nyt saimme aikaan onnistuneita toistoja lähes suorilla kepeillä. Ehkä tämä tästä kuitenkin alkaa sujumaan alta viiden vuoden. Tein myös Aata satunnaisella lisäpalkalla ja sujui ihan hyvin. Rengasta myöskin tehtiin muutamia kertoja.

Tiistaina käytiin myöskin ottamassa ihan muutama A ja puomi, sekä vähän hyppykuviota.
Torstaina oli ohjatut treenit Keravan BAT-hallilla. Kouluttajana oli Karo Myllyoja. Radalla oli kaksi suoraa putkea peräkkäin, joista ekalla kertaa mentiin molemmat ja takaisin tullessa tuli kääntö ekan putken jälkeen. Ekalla kerralla Essu lähti hakemaan toista putken päätä, mutta kääntyi viime hetkellä takaisin. Kunnon suhinalla ja jarrutuksella ennen ekaan putkeen meno saatiin pari kertaa tosi hyvä käännös aikaiseksi. Essu teki ekaa kertaa radalla puomin, joka meni ensimmäiseksi kerraksi hyvin. Toki vauhtia saa vielä tulla lisää, mutta ei se nyt ihan kamalan hidaskaan ollut. Tietysti kun on vertailukohtana Maran alle kahden sekunnin puomi, niin eihän se vielä ihan lähellä sitä tasoa ole. Muuten rata sujui ihan ok:sti. Pari huolimatonta heittoa tuli, josta sitten aiheutui kielto. Alun pakkovalssi sujui oikein hyvin ja tosi pienellä tiellä. Viikonloppuna taas täytyy paneutua keppiongelmaan. Ohjausteknisesti Essu on ihan hyvällä mallilla, joten täytyisi nyt vaan keskittyä opettamaan nuo loput esteet, muuten tuo kisaamisen aloittaminen saattaa venyä vaikka kuinka pitkälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti