perjantaina, marraskuuta 19, 2010

Anjan kurssi, Essu kisaikään ja eka ilmo on laitettu


Lauantaina oli tehoryhmän treenit, joissa oli kouluttajana Lehtiön Anja. Oikein mukava treenit. Alussa olevat neljä estettä tein pakkovalssilla ja sylkkärillä. Kellotettiin tuo kohta ja eroa oli 0,1 sekuntia eli käsikellolla ei mitään. Pakkovalssi onnistui kyllä kellotuskerralla paremmin kuin tuossa videopätkässä. Videossa valuu vähän ennenkuin saan käännettyä. Yleensä tuollaisia pakkovalssi aloituksia on tehty niin, että molemmat hypyt ovat samansuuntaisesti. Tuolla radalla jälkimmäinen hyppy oli vinossa, joten rytmitys ei ihan joka kerta toiminut. Keppikulmat oli vaikeita Essulle ja ohjureista huolimatta tuli muutama virhe. Tiedossa tosin olikin, ettei kulmat ole vielä valmiit, vaikka harjoiteltu onkin. Kulmaharjoitukset siis jatkuvat. Kepeiltä lähdettiin yhden hypyn kautta putkeen, joka oli A-esteen alla. Tuon kohdan sain onnistumaan vedolla, vaikka olen "veto ei toimi"-klubin jäsen. Flipillä toimi myöskin tosi hyvin ja jotenkin tuossa ratakohdassa flippi ei aiheuttanut ongelmia, toisin kuin aikasemmin olleessa Elinan koulutuksessa, jossa ei vaan onnistunut millään. Putkessa oli yksi ylimääräinen mutka ja Essu kääntyi sen päästä väärään suuntaan. Anjan mielestä oli vaan nuoren koiran rutiinin puutetta, jolla ei kannattaisi hirveästi päätään vaivata. Radalla oli tosi vauhdikas kohta, jossa putkelta mentiin kaksi hyppyä suoraan ja sen jälkeen kolmannelle sivussa olevalle hypylle takaa. Tässä oli putken suu tosi lähellä koiraa houkuttelemassa. Tein ensin niin, että leijeröin kolmannen hypyn ja tämä toimi hyvin. Tämän jälkeen Anja halusi, että tehdään Kabain tyylillä sokkarilla. Toimi kyllä kuin junanvessa, vaikka en kertaakaan sokkarissa  vaihtanut kättä kunnolla. Keppejä lukuunottamatta, muut ohjaukset sain tehtyä, vaikka välillä oli taas ilmoilla ihmeellistä huitomista, tästä esimerkkinä videollakin oleva putkeen lähetys korkealla huitaisulla, joka saa Essun menemään väärään päähän putkea. Tosi taitavaa. A-esteeltä olisi pitänyt tyrkätä hypyn taakse ja tehdä tuon hypyn jälkeen sokkari ennen putkea. Oli tosi vaikeaa, kun joudun jotenkin keskittymään liikaa kontaktilta vapauttamiseen, niin ohjaus oli aina myöhässä. Pelkän hypyn kautta sain onnistumaan muutaman kerran sen kuitenkin. Oikein kiva koulutus. Joulukuussa on vielä toinen, joten sitä odotellessa. Kiitokset vielä Petelle videon editoinnista:D
Anjan treeni

Keinua on aloiteltu uudelleen treenailemaan. Essu hidastaa edelleen tosi paljon siinä kohtaa missä keinu alkaa laskeutumaan. Tehtiin heijausta erikseen, josta ei ollut moksiskaan ja pelkkää loppua. Täytyy vaan palata vähän takaisin päin tuossa treenauksessa. Tehtiin samalla hyppysarjaa neljällä ristikkohypyllä ja Essu teki ihan ok:sti. Jollakin kerralla tosin vähän kolautti jotain rimaa. Puomia tein myös muutaman kerran yhden hypyn takaa.

Eilen oli BAT:n ryhmätreenit kouluttajana Saviojan Anne. Kiva rata, jossa tein alun takaakierto valssilla ja seuraavan hypyn päällejuoksulla ja tästä putkeen takaaleikkauksella. Valitsin tuon ohjauksen sen vuoksi, että sain järjestettyä putkelle takaaleikkauksen, kun niitä ei olla hetkeen tehty. Muuri tehtiin kahteen kertaa, ensimmäisellä kerralla takaakiertona. Tämä meni hyvin, ei kolautellut palikoita. Toisella kertaa muurille tultiin suoraan puomin alla olleen putken kautta. Yritin putkelta vetää vastavedolla , niin kuin Maralla olisin joutunut tekemään. Essua tuo ohjaus käänti liikaa ja jouduin saattamaan tämän vuoksi pitkälle ja oli seuraavasta tilanteesta myöhässä. Essulla kun riittää , että hidastaa vähän niin se kääntyy kyllä heti. Lopun tiukat käännökset hoituivat myöskin rytmin muutoksilla. Essu lukee kyllä ihan superhyvin ohjausta. Tuosta Anjan videolta näkee kun eksyn kerran vähän siivekkeen taakse, niin Essu alkaa saman tien kääntyä kohti, mutta kun korjaan linjan jatkaa oikealle hypylle. Näitä "pikkuvekkejä" tulee tosi helposti. Täytyy keskittyä ohjaamaan paremmin heti oikeille linjoille, eikä eksyillä mihinkään kesken radan.

Niin aika kuluu ja Essu on nyt kisaikäinen. Tästä intoutuneena ilmoittauduin Porvoon kisoihin hyppärille. Oli ainut hyppäri mitä lähistöltä löytyi tämän vuoden puolella. Kisat on maneesissa, jossa ei olla muistaakseni Essun kanssa koskaan treenattu. Kisoihin ilmoitin ihan sen vuoksi, että näkee muuttuuko Essun vire kisatilanteessa ja kiinnostaa tietää lähteekö hakemaan tuomarilta palkkaa kesken radan. Lähdön paikallaolossa täytyy olla supertarkkana, kun alkaa herkästi hiipimään eteenpäin. Nooh, senhän näkee sitten viikon päästä lauantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti