sunnuntaina, elokuuta 01, 2010

Maisterinpaperit häämöttävät ja helletreenailua

Treenailu on keppejä lukuunottamatta ollut vähäistä osittain helteestä johtuen ja Essulla oli toinen juoksukin, joten se rajoitti myöskin osaltaan treenaamista. Uimista on treenattu sitten senkin edestä. Yleensä olen käyttänyt koirat aamulenkin yhteydessä uimassa ja sitten vielä uudelleen illalla myöhään. Essu on kyllä hauska uimari, kun häntä heiluu aivan kokoajan uimisen aikana. Mara kun käyttää häntää vain käännöksissä. Siinä missä Mara hakee rauhallisen keskittyneesti lelun kerta toisensa jälkeen, Essu ui kuin vimmattu kamalalla vauhdilla lelun perään. Käytiin tässä viikolla Peten ja Oilin kanssa uittamassa koiria Möysän koirien rannalla ja kerran kävi niin, että Meg nappasi Essun lelun. Ilmeisesti tästä jäi Essulle sellainen mielikuva, että jos ei ui kuin heikkopää, voi joku tulla takavasemmalta ja viedä lelun. Mielestäni Essun uimataidot alkavat olla maisteristasolla:D
Keppejä olen treenaillut tähän asti niin, että ovat olleet ihan vähän auki. Tänään leikkasin nurtsin ja jouduin keppejä siirtämään, joten jätin ihan suoriksi. Essu teki joka kerta virheettä. Tein muutaman takaaleikkauksen ja sivuttaisirtoamisen, kun jouduin väistämään yhtä tuijaa, eikä Essu välittänyt niistäkään mitään. Nyt alan seuraavaksi pikaisesti keskiverkkoja häivyttämään. Keppitreeni on nyt sujunut oikein hyvin.
Eilen kävin juoksutauon jälkeen ensimmäisen kerran hallilla treenamassa. Tein pieniä ohjauskuvioita mutkaputkella ja kolmella hypyllä. Essu kulki tosi hyvällä draivilla. Lisäksi tein puominkontaktia pentupuomilla. Teki hyvin ensin alasmenon, joten nostin keskiosalle  ja loppujen lopuksi tehtiin koko puomi. Tässä sitten iski ahneus, olisi pitänyt lopettaa muutaman onnistuneen toiston jälkeen. Viimeisellä kerran juoksi kyllä alas, mutta myös suoraan läpi. Laitoin uudelleen menemään ja sama juttu. Essu ei enää pystynyt hommaan kunnolla keskittymään, joten otin pelkän yhden onnistuneen alasmenon ja lopetin siihen. Hitto kun olisi malttanut ajoissa lopettaa.
Tänään käytiin Arjan poikien rippijuhlissa ja nautittiin ihanista tarjoiluista. Kiitokset vielä Arja:D
Meillä oli tarkoitus lähteä illalla Oilin ja Peten kanssa käymään Mallusjoen takinkääntöviikoilla. Kovasti tehtiin lähtöä, kunnes huomattiin, että tapahtuma olisi ollut jo viime sunnuntaina. Joten lähdettiin sitten Wilman kanssa hallille vähän treenaamaan. Tein putkella ja parilla hypyllä pakkovalsseja, poispäinkäännöksiä ja muutaman takaaleikkauksen. Pienen tauon jälkeen tehtiin vielä keinutreeniä. Tein minipöydälle ja Wilma vähän kevensi, kun ei ollut mitään pehmustetta mukana laitettavaksi keinun alle. Tehtiin viimeiset toistot ilman kevennystä, eikä kolahdus haittaa Essua yhtään. Voisi varmaan aika pian ottaa pöydän pois ja vaan vähän keventää, kun Essu tekee niin hyvin. Mara teki pari keinua ja pientä irtoamistreeniä matalilla hypyillä. Treenien jälkeen mentiin vielä tekemään loppujäähdyttely Tilkille ja käytettiin koirat uimassa.

2 kommenttia:

  1. Moi, Essun sisko Siskokin tykkää uimisesta ja aloitettiin viime vko agi ja toko. Essu on tosi hassun ja reippaan oloinen - kuten siskonsa.
    P.s. Sisko-siskon kuva liitteessä

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Kuulinkin Hannalta, että Sisko on aloitellut sekä agi, että tokotreenejä. Kuvaliitettä en mistään löytänyt.

    VastaaPoista