torstaina, heinäkuuta 08, 2010

Pikapäivitystä pitkältä ajalta


SM-kisat on käyty, eikä suoritukset olleet hääppöisiä. Joukkueradalla takareisi haittasi menoa ja tuloksena hylly. Yksilökisaan valmistauduin tulehduskipulääkkeen voimin ja jalka ei vaivannut, mutta kolmantena ollut rima tippui, yritin vielä siitä jatkaa täysillä, mutta lopussa vähän lässähti. Tuli vielä kielto ja toinen rimakin tippui, joten tuloksena 15. Onnea vielä kaikille kisoissa menestyneille. Olemme päässeet nauttimaan useamman kerran hyvistä tarjoiluista kisojen jälkeen.
Essulla on treenattu kaikkea pientä ja nyt alkoi intensiivinen keppien treenaus. Verkotin kepit ja ajattelin myöhemmin korvata verkot kirkkailla ohjureilla ja sitten vielä häivytellä nekin pois. Eihän tässä vielä mikään hirveä kiire ole, kun kisaamaan päästään aikaisintaa marraskuussa. Ollaan tehty myös myös pientä tekniikka- ja ratatreeniä.
Juhannuksena kisattiin Tuorlassa kolmena päivänä yhteensä 5 rataa. Ekalta radalta, joka oli hyppyrata tuli nolla, mutta hidas sellainen. Eksyin yhdellä hypyllä väärälle puolelle ja Mara meinasi ottaa kiellon viimeiseltä hypyltä. Sijoitus oli 6/39. Agirata oli ihan ykkösluokan radan tasoinen, mutta kompastuin omaan näppäryyteeni ja sain Maran borderille epätyypillisesti kääntymään piilossa olleesseen putken päähän vaikka oikea pää oli ihan suoraan edessä . Lauantaina yritin kääntää kepeille liian tuikasti, joten rima tippui ja Mara karkasi vielä kepeiltä ennen viimeistä väliä, mutta sain korjattua, joten tulos 10. Lauantain toisella agiradalla Mara teki lentokeinun ei varmaan kuullut käskyä, koska jäi vähän räpiköimään keinun päähän. Meni ihan kuin olisi tehnyt puomia, muuten ok rata yksi karmea mutka alkuradalla. Sunnuntaina oli vielä yksi rata jäljellä. Lähti hyvin, mutta keinulla sanoin varmuuden vuoksi vähän tiukemmin lankku-käskyn, ettei juokse toista kertaa läpi. Tästä seurauksena, että Mara oli huippukuulolla, eikä irronnut edessä olevaan putkeen, kun heitin vähän huolimattomasti. Tyhmä virhe olisi ollut ihan hyvin aikaa saattaa putkeen, mutta kun Mara ei ole sitä yleensä tarvinnut, en tajunnut varmistaa. Pitäisi aina tehdä tarkasti loppuun, eikä pitää asioita itsestäänselvyyksinä.
Maran sunnuntain rata
Palattiin Turusta vasta juhannuksen jälkeen maanantaina ja kävin vielä Maralla Hau-openissa ottamassa yhden startin, joka päättyi tyhmään hyllyyn, kun Mara livahti edestäni A:lle vaikka piti mennä ensin A:n alla olevaan putkeen.
Tiistaina oli valmennusryhmän treenit, joissa kouluttajana Timo. Mara oli tehnyt ratoja perjantaista maanantaihin en raaskinut vanhaa koiraa viedä enää helteeseen, joten otin mukaani Essun. Essulla tehtiin sellaisia pätkiä, missä ei ollut kontakteja tai keppejä . Essu jaksoi mielestäni tehdä urheasti töitä helteestä ja vaikeasta radasta huolimatta. Saatiin molemmat pätkät tehtyä nollalla läpi pienen harjoittelun jälkeen, vaikka niissä oli vaikeita takaakiertoja, joissa oli putki kierrettävän hypyn takana. Olin myös tyyvyväinen kohtaan, jossa mentiin putkesta putkeen, jossa pystyin leijeröimään pituuden ja Essu eteni välin tosi suoraviivaisesti minusta välittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti