maanantaina, huhtikuuta 11, 2011

Yli kuukauden päivitykset

Maaliskuussa tehoryhmän treenit pidettiin Korkeavireen hallilla ja kouluttajana oli Rannikon Timo. Treeneistä jo sen verran aikaa, että ongelmakohdat ovat jo unohtuneet, mutta tässä vähän videota treenistä.
Video Timon kurssista

Maaliskuun puolessa välissä olin ilmoittanut Turkuun kisoihin Maran parille agiradalle ja Essun kahdelle agiradalla ja hyppärille. Pohje vähän oireli Timon kurssin jälkeen, mutta tuntui loppuviikosta ja ihan hyvältä, joten lähdin kisaamaan. Todellisuus paljastui Maran ekalla radalla. Jalka ärtyi tosi paljon juoksemisesta ja Maran radat meni ihan pipariksi, kun Mara oli intoa täynnä ja oma liikkuminen oli varovaista. Tuloksena kaksi hyllyä. Essun kisat oli seuraavana päivänä. Ensimmäisellä radalla yritin spurtata yhden putken jälkeen ja pohkeessa tuntui ikävä rusahdus. Radalta tuloksena 5 ja toinen sija. Jäin miettimään vapautinko aalta liikkeellä vai käskyllä ja mietiskellessä vein ohi ihan suoraan edessä olleesta pussista.
Toisella agiradalla tehtiin nolla ja voitettiin. Oma liikkuminen oli kyllä huonoa ja Essukaan ei tuntunut ihan niin terävältä kuin normaalisti. Luulin tämän johtuneen vain omista myöhässä olleista ohjauksista, mutta toinenkin syy ilmeni jo samana iltana.
Essun Turun kisa
Lauantai iltana Essu oksensi kerran, mutta söi kuitenkin ihan normaalisti, joten oletin ettei se ollut sen kummallisempaa. Sunnuntaina Essu lopetti myös totaalisesti syömisen ja oli tosi väsyneen oloinen. Sain ajan eläinlääkäriasemalle maanantaina. Essusta otettiin verinäytteet ja mahartg ja se sai nesteytystä ja pahoinvointilääkettä. Tiistaina syömättömyys jatkui ja vein Essun uudelleen nesteytettäväksi ja samalla sille syötettiin varjoaine mahakuvausta varten. Keskiviikkona otettiin varjoainekuva ja aloitettiin antibioottikuuri, kun tulehdusarvot olivat nousseet, samalla otettiin haiman pikatesti. Kuvissa ei löytynyt mitään poikkeavaa ja keskiviikko iltana Essu suostui jo syömään Hill`s id-purkkiruokaa. Antibiootit tuntuivat purevan, kunnes oksentelu ja syömättömyys alkoivat sunnuntaina uudestaan. Onneksi samainen eläinlääkäriasema päivysti, joten vein taas Essun nesteytykseen ja samalla varasin ajan Apexiin mahan tähystykseen keskiviikolle. Sain myös muutaman pahoinvointilääkkeen mukaan ja antibiootit vaihdettiin. Tähystyksessä otettiin koepaloja vatsan ja suolen alueelta. Eläinlääkäri epäili, että kyseessä oli harvinaisen ärhäkkä suolistotulehdus ja antibioottikuuria jatkettiin vielä viisi päivää eteenpäin. Koepalatuloksissa ilmeni suolenpinnalla allergiaan liittyviä muutoksia ja eläinlääkäri kehoitti jatkamaan id-ruualla vielä muutaman viikon ajan ja sitten vaihtamaan kuivaruuan joksikin muuksi vähitellen. Loppuviikosta alan siis vähitellen antamaan kuivaruokaa id-ruuan lisäksi. Essu sai ihan terveen paperit ja treenaminen aloitettiin viime viikolla muutamalla lyhyellä vapaatreenillä, joissa Essu käyttäytyi ihan normaalisti.
Viikonloppuna oli tehoryhmän Teemun koulutusviikonloppu ja Essu oli ihan oma itsensä. Lauantai tehtiin melkein puolet treenistä keppikulmatreeniä. Radan tekemisestä puuttui selkeästi tuntuman tauon jälkeen. Sunnutai tuntui ohjaaminen jo vähän helpommalta, vaikka virheitä tulikin. Teemu tylytti ihan kunnolla, kun ohjaan Essua vähän löysästi, enkä vaadi tarpeeksi asioita. Ihan asiallinen kommentti. Maraa käskytän yleensä tosi tiukasti, mutta Essu käskytys on jäänyt vähän vähemmälle. Eihän pikkuprinsessaa voi komentaa. Jouduin melkein punnertamaankin löysyyden takia. Essu kestää tuon tiukemman käskytyksen vallan mainiosti ja sen vire ei todellakaan laske, vaan pikemminkin nousee. Doping-karanteeni on ohi loppuviikosta, joten sitten pääsee taas kisaamaan.
Videota Teemun kurssilta sunnuntailta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti