torstaina, huhtikuuta 28, 2011

Essu - Kolmosluokkalainen


Mikkelin keppiongelmien jälkeen muutama kerta viikolla treenaamassa keppejen siten, että putki oli metrin päässä keppien päästä. Ensimmäisellä kerralla pummasi viimeisen välin ja syöksyi putkeen. Kun palkkaa ei tullut ei enää toistanut virhettä, vaikka tein vedätyksiä, puolivalsseja yms.  Selkeästi kyse ei ollut osaamattomuudesta, vaan maltin puutteesta.
Janakkalassa oli sunnuntaina kaksi agirataa ja hyppäri. Aloitettiin hyppärillä, jossa tuli kepeiltä virhe. Meni oikein sisään ja taittui oikein seuraavaan väliin, jolloin huusin hyvä ja Essu lopetti pujottelun siihen. Olisiko luullut, että nyt tulee palkka. Vitonen radalta ja minikakkosissa se riitti voittoon. Essu oli jotenkin tahmean oloinen. Kuumuus varmaan vaikutti ja Essu on sen lisäksi valeraskaana, joten vaikea nyt sanoa mikä tahmeuden aiheutti. Ensimmäisellä agiradalla tehtiin nolla ja vaadin tulemaan kontaktit maahan asti. Kontaktit oli hitaat ja oma rytmitys kontakteilla pielessä. Sijoitus toinen tuolla radalla. Jälkimmäisellä agiradalla puomi oli tosi hidas ja jäin sitä harmittelemaan, joten miettiessäni asiaa en ottanut valssista mukaan ja vedin Essun viimeisestä hypystä ohi ja suoritti sen väärään suuntaan, siis hylky.
Janakkalan hyppäri ja agirata

Maanantaina oli sitten vuorossa HAU:n kisat. Ekalla radalla tuomarina oli Anne Viitanen. Edelleen Essu suuntautui jotenkin ylöspäin.  Alun putken jälkeinen käännös oli huono ja kertaalleen meinasin unohtaa radan takamutkassa ja Essu kääntyi hetkeksi minuun päin, ennen kuin sain korjattua aidalle. Tuloksena kuitenkin nolla ja voitto.
Toisella radalla oli tuomarina Kari Jalonen. Tällä radalla Essu kulki jo muutamassa kohdassa normaalilla tyylillä. Puomilla vapautin kontaktilta heti kun molemmat etutassut oli kontaktilla, kun piti lähteä 90 astetta puomin päästä. Tältäkin radalta nolla voitto ja siirto kolmosluokkaan. Super-Essu oli kyllä tosi taitava, kun suoritui kolmoseen kahdessa päivässä.
HAU:n radat

Nyt pitää sitten ottaa vikalista esille ja alkaa treenaamaan listalla olevia asioita, että saataisiin asioita kuntoon ensi kautta varten. Tämän kauden minimitavoite oli nousta kolmosluokkaan kesään mennessä ja tämä tavoite nyt siis täyttyi.

Eilen ja tänään kävin Hollolan hallilla tekemässä ihan muutaman puomin. Rytmitin eri lailla ja tuntui toimivan ainakin tutussa hallissa paaaljon paremmin. Katsotaan nyt seuraavissa kisoissa kuinka kisa oloissa toimii.

1 kommentti: