torstaina, kesäkuuta 17, 2010

Hiljaiseloa, mummo-agilityä ja Essun kevätjuhlat


Kuva: Oili Huotari

Revähdyksen jälkeen on treenaaminen ollut vähän huonoa. Normaalijuoksua pystyy menemään, mutta spurttaamista en ole kokeillut ja kokeilen ensimmäisen kerran lauantain joukkuekisassa. Katsotaan nyt miten käy. Käytiin suorittamassa mummo-agilityllä Muotkan Esan kahdet treenit. Tulos tai ulos treeni selvittiin yhdellä kiellolla, mutta nolla tai ulos treeneissä nyt vaan oli yksi kohta jota en pystynyt kauko-ohjauksella selvittämään. Onneksi Maralla on tuota irtoavuutta sen verran, että edes vähän pystyttiin menemään. Kontakteja voi onneksi Maran tapauksessa treenata vaikka paikallaan seisten.
Essulla ollaan käyty pentutreeneissä , kun siellä selviää yleensä vähän vähemmällä liikkumisella. Vapaatreeniäkin on tehty Hollolan hallilla. Välillä oli jo vähän epätoivoinen olo, mutta kai tämä tästä vähitellen etenee.
Eilen oli pentukurssin "kevätjuhlat". Essulta jäi kukkamekko saamatta ja suvivirsikin jäi laulamatta, mutta pidettiin kilpailut, jossa oli kolme osiota. Ensimmäisessä osioissa testattiin irtoamista. Kolme hyppyä oli linjassa ja niiden takana mutkaputki. Etenin yksi hyppy kerrallaan ja Essu irtosi putkeen kolmenkin hypyn takaa. Tein kyllä mielenkiintoisen havainnoin Essun menosta. Putken oikea pää oli ihan suoraan näkyvissä ja vasen hypyn siivekkeen takana vähän piilossa. Essu meni joka kerta tuohon vasempaan päähän, koska olin lähettäessä Essun vasemmalla puolella. Eli Essu ottaa sen putken pään, joka on minun puolellani. Mara kun on aina mennyt kuin juna suoraan, sen kummemmin minun puolestani välittämättä. Tarttee varmaan ottaa tukiopetusta tästä aiheesta Katjalta. Täytyy vaan huomioida asia ratasuunnittelussa.
Toisena osiona oli rata, jonka Essu selvitti yhdellä kiellolla, tullen tässä osiossa toiseksi. Viimeisenä oli siivekkeen kierrätystreeni, jossa piti tehdä ensin takaakierto, sitten poispäinkäännös ja lopuksi sylkkäri tai edestäkääntö. Olin itse taas huono tuossa poispäinkäännöksessä ja sain onnistumaan vasta muutan harjoittelun jälkeen. Lopuksi tehtiin vähän keppitreeniä, joka meni kulmien osalta ihan surkeasti. Kesäloma alkaa huomenna, joten tuon asian suhteen täytyy tehdä kunnolla töitä lomalla. Tuntuu, että Essu oli vähän unohtanut asian.
Pari yötä enää SM-kisoihin. Mara kisaa lauantaina BAT:n joukkueessa ja sunnuntaina yksilöissä. Viimeistely treenit ovat olleet vähän huonoja revähdyksen jälkeen, mutta täytyy vaan lähteä tekemään kunnon asenteella ja katsoa, sitten kuinka ämmän käy.
                                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti