tiistaina, tammikuuta 18, 2011

Vauhtitreeniä,vapaatreeniä, postimerkkitreeniä, kaikenlaista treeniä

Joulunjälkeinen viikko vierähti hujahtamalla ringettejoukkueen rakettimyynnissä. Treenit jäi muutamaan puomin alasmenon tekemiseen kotona. Uuden Vuoden jälkeen käytiin BAT-hallilla Kirsin vetämissä vauhtitreeneissä. Rata oli suoraviivainen ja mentävä. Pitää aina välillä tehdä tuollaistakin, kun tulee tehtyä niin paljon pientä vääntämistä. Tehtiin lopuksi loppusuoratreeniä ja Essu teki tosi hyvin putkelta neljän hypyn loppusuoraa etupalkalle. Hyppäsi tosi siististi palkasta huolimatta.
Vapaatreenissä on tehty lähinnä keppikulmia ja kontakteja.
Meg ja Zip on huolehtinut Essun peruskunnon kohotuksesta lumijuoksun muodossa. Kun Oili huuta koirille vapaa, ne lähtevät hirveällä vauhdilla eteen ja Essu lentävä tykinkuula yrittää pysyä töppöjaloillaan perässä. Vislauksella takaisin luokse ja taas mentiin. Tässä eräänä perjantaina menin Hollolan hallille, jossa oli tokotreenit loppunut ja päätimme lähteä Oilin kanssa koiria juoksuttamaan vanhalle raviradalle. Ensin käännyttiin muutama tienhaara liian aikaisin. U-käännös ja etenimme jälleen ja meinasimme kääntyä vieläkin yhden tienhaaran liian aikaisin. Tästä säikähtäneenä Oili ajoi päin punaisia ja minä perässä. Tuolloin oli tullut uutta lunta oiken reilusti ja vähän jännitti onko kaksi autoa kohta kiinni pienellä tienpätkällä, joka vei koulutuskentän laidalla. Tästä selvisimme säikähdyksellä ja koirat juoksemaan. Essu juoksi ojankohdalta ja upposi niin syvälle, että siitä näkyi pelkkä päälaki. Loppumatkasta harrastimme vielä umpihankikävelyä, mutta kuntohan siitä vaan kasvaa. Olihan taas ihan hupaisa reissu.
Viime torstaina oli ensimmäinen tämän vuoden ryhmätreeni. Liukan Ville veti treenit ryhmällemme.
Halli oli jaettu kahteen osaan. Takaosassa oli keppiharjoitus, joka tehtiin itsenäisesti ja etualalla varsinainen treeni


Kakkoshypyn tein ekassa treenisessiossa niistolla, joka toimi hyvin. Kolmonen ennakoivalla valssilla, tässä valssin suunta ei ollut joka kerta ihan oikea. Puomilla otin sivuttain irti ja leijeröin kymppihypyn ja tein pakkovalssin.Kolmetoista pakkovalssilla. Viistoista meni ihan takaakierrolla, kun malttoin pysyä riittävästi hypyn tieltä pois, jolloin ei hakenut putkeen ollenkaan. Toisella rundilla tein kakkoshypyn sylkkärillä, joka toimi sekin tosi hyvin ja siitä sai tosi hyvin etumatkaa ennakoivaan valssiin. Tein puomin jälkeisen hypyn myös takaakierto-niistolla, joka toimi sekin hyvin. Vaikea arvioida kumpi tapa olisi ollut nopeampi. Kolmentoista tein myös saksalaisella, joka toimi sekin. Muutaman kerran jäin niistoissa vähän liikaa odottelemaan Essua ja saksalaisessa en hyödyntänyt riittävän hyvin Essun ominaisuutta lähteä helposti takaakiertoihin. Muutaman yrityksen jälkeen tuokin napsahti aika kohalleen. Keppitreenissä tein sekä avo- että umpikulmaan ja harjoittelin lopussa tuota linjan yli leikkausta. Toimivat ihan kivasti. Avokulmaa haki lähettämällä putken suulta.

Viikonloppuna oli BAT:n koulutusohjaajakurssi, johon olin lupautunut koulutettavaksi tarvittaessa molemmilla koirilla. BAT-halli oli jaettu neljään karsinaan ja tätä voi jo kutsua postimerkkitreenaukseksi. Lauantaina tein pelkästään Essulla. Treenattiin pussin suorittamista suoraan. Essuhan tunkee pussista ulos aina vasenta laitaa. Vedettiin lelulla ja läheteltiin vähän ei kulmista pussiin. Lisäksi tehtiin mm. keppejä, keinua ja rengasta. Essu oli vähän alkuun hämillään, kun radat oli erotettu toisistaan vaneriseinämien ja siivekkeiden avulla ja mielestäni Essu lähti muutaman kerran hakemaan aitana olevaa siivekettä. Kurssilaisia oli ryhmässä 5-6 kpl ja Essu selkeästi vähän katseli, että kukahan noista tyypeistä aikoo hänet seuraavaksi palkata.
Sunnuntaina tein kolmessa pisteessä treeniä myös Maralla. Tehtiin keppikulmia ja keppilinjan leikkaavia käännöksiä keppien päästä. Lisäksi mm. välistävetoja. Essulla tehtiin kepeillä leikkauksia , jotka toimivat ihan kivasti, kun en tehnyt ihan hirveän jyrkkiä. Tehtiin myös kolmella vierekkäisellä hypyllä erilaisia hyppykuvioita, joissa oli välistävetoja, sylkkäreitä ja poispäin käännöksiä. Nämä meni kaikki ihan huippuhyvin ja tosi lyhyillä teillä. Tehtiin myös keinua ja rengasta. Renkaan teki oikein vaikka sen jälkeen tulikin 180 asteen käännös. Kai tuohon renkaaseenkin voi vähitellen alkaa luottaa. Tehtiin varman paljon muutakin, mutta kaikki harjoitteita en nyt edes jaksa muistaa. Ihan hauska ja uusi kokemus :D
Essu keskittyy kyllä ihan superhyvin minuun ja tekemiseen eikä välittänyt yhtään ympärilla treenaavista koirista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti